El Camí de Sant Jaume

Ruta Nord .   3ª Etapa            15 a 23 de Setembre de 2018

Villaviciosa  -  Martiñan.

 

El detall dels quilòmetres diaris al apartat : Camí Sant Jaume Rura Nord de la pàgina principal.

Dissabte dia 15 de setembre.

Sortim a d’hora i desprès de recollir als companys de Barcelona que venien en tren prenem l’autopista fins a Viana, on fem un recés i gaudim de les especialitats de Casa Armendariz.

Continua la ruta fins a Gijón on passarem la nit al Hotel Villa de Gijón.

 

Diumenge.                Etapa de  15 Quilòmetres

Sortim del poble de Peón  fins al càmping de Deva i com només son 8 Kms, ens desplacem fins a Gijón on fem 7 kms més tot seguin la costa, el passeig marítim i el port.

Per dinar anem al Restaurant La Quinta del Ynfanzón on es menja magníficament i per bon preu. Tot i estar a les afores , era ple de gent.

Ens desplacem fins al Hotel el Pinar de Villapedre, amb magnífiques vistes i un millor preu. Aquí passarem tres nits.  La propietària que ens tracta molt amablement ens acaba regalant un pastís típic del poble de Navia.

 

Dilluns .                    Etapa de 17 Quilòmetres

Sortim de Muros de Nalón i arribem fins a Soto de Luiña on dinarem al Hotel Valles Las Luiñas.

Per la tarda visitem Cudillero abans de tonar al Hotel Pinar de Villapedre.

 

Dimarts.           Etapa de 16 Quilòmetres

Sortim de Villademoros i arribem fins a Luarca, per la tarda visitem la població i en especial el cementiri on està enterrat el professor Severo Ochoa, fill d’aquesta població. Les vistes des de aquest indret son fantàstiques tot i que els inquilins d’aquella finca no en poden gaudir.

 

Dimecres.                 Etapa de 15 Quilòmetres

Sortim de Otur fins a Navia. Desprès de dinar ens arribem fins a la seva platja on gaudim del mar abans de desplaçar nos al hotel EO de Ribadeo. Vistes a la ria i a les sortides de sol. En aquest hotel passarem tres nits.

 

Dijous.              Etapa de 14 Quilòmetres

Avui sortim de La Caridad fins aTol. Dinem al Restaurant St. Miguel situat al port i amb magnífiques vistes de la ria. Menjar magnífic. Al sortir anem a peu fins al Hotel .

 

Divendres.                Etapa de 17 Quilòmetres

Iniciem la etapa al poble de Vilela i la acabem a San Xusto. Dinem al Asador del Alba de San Cosme, situat en un enllaç de carreteres.

 

Dissabte.                   Etapa de 17 Quilòmetres.

Etapa dura que comença al poble de Lousada amb una forta pujada que ja ve des de Mondoñedo que ens porta fins a Abadin ,i Martiñan . Aquest darrer tram es molt bonic i ombrívol el que s’agraeix en un dia de sol .

 Desprès de dinar ens traslladem fins a Llanes on passarem la nit i al diumenge estarem més a prop de casa nostra, a la que arribem passades les 17 hores i 630 Kms.

 

Les diferents etapes tenen un traçat molt variat , en quan a terreny, desnivells, entorns i definitivament entrem al cor de Galícia i per tant també hem de travessar les seves muntanyes. Som a 130 quilòmetres de Santiago de Compostela.

 

 

La resta de fotos en aquest enllaç :

https://youtu.be/uCLedB3Qt8E