LES CINGLERES DE TAVERTET I RUPIT

 

 21 d’abril de 2018

 

Son les 6,30 i ens dirigim cap al poble de Tavertet. Des d’allí ens dirigim cap els penyasegats que dominen el espai del pantà de Sau. Dins de la immensitat podem veure el  inici del pantà de Susqueda, la presa de Sau, el campanar de la església de St. Romà coberta parcialment per les aigües del pantà i el Parador de Sau  entre altres. Al darrera el Pirineu encara ufanós de neu, el dia però  es càlid i la visió no es tot el clara possible per gaudir de la neu cobrin els cims.

Donem el tomb a la península que fa de mirador excepcional de les Guilleries i tornem de nou al poble de Tavertet, que cal travessar per anar fins al camí rural que ens portarà fins a Rupit. Dels 8 quilòmetres que te aquest camí els gairebé els sis primers son de pujada, no hi ha un gran desnivell però el fet de no tenir cap punt planer per recuperar la respiració el fa més pesat del compte.

La curiositat del dia ens ve donada per un ral·li de 24 cotxes marca Porche que fan el mateix trajecte que nosaltres però que segur no gaudeixen lentament de les vistes i la majestuositat que ens envolta.

Un cop a Rupit, ens trobem el poble completament inundat de turistes, travessem el pont penjant i ens dirigim a gaudir d’un merescut dinar.

Per finalitzat el dia res millor que aprofitar la excepcionalitat donada per l’excés d’aigua que van per rius, rieres i rierols i que ens premien amb la vista de l’aigua llançant-se alegrement pel salt de Sallent. Avui ha estat un dia d’espectacles en majúscules.

La resta de fotos en aquest enllaç :

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2122114434495726.1073742066.100000915714029&type=1&l=be0e8e586a